Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Viering 1 Mei in Herentals - Jan Bertels : 'Vooruit, niet achteruit...'

Jan Bertels in Lakenhal - 2019

Vooruit wil ook dit jaar schitteren op hun Dag van de Arbeid 1 Mei : hun hoogdag. Het is al  enkele jaren een traditie dat de 'rode' Kempenaars dat samen doen.  

Woensdag 1 mei organiseren Vooruit Kempen, het ABVV en Solidaris een heus festival op de Grote Markt Herentals.  Daarnaast vinden traditioneel ook de stoet, speeches en het ontbijt plaats. De Kempense kopstukken Jan Bertels en Hannes Anaf nemen de leiding.

Vanaf 8 uur loopt een ontbijt in zaal ’t Hof - je moest vooraf wel inschrijven. Jan Bertels (Herentals) en Hannes Anaf (Turnhout) spreken net als woordvoerders van mutualiteit Solidaris en vakbond ABVV om 10.15u de Kempense achterban toe. Aansluitend rond 11u vertrekt vanop de Grote Markt de klassieke 'rode parade' door het centrum.

Want om 12u kan je genieten van de Flashbackband voor muzikale nostalgie, Mathias Vergels (ook bekend van zijn Thuis-verleden als Louis) en Het Goede Voorbeeld bestijgen om 14.45u het podium, waar Pat Krimson vanaf 16u de feestelijkheden op deze Dag van de Arbeid afsluit met een stevige Vooruit- DJ-set.

'Dit festival is gratis, iedereen is welkom', zegt Liese Bergen, voorzitter Vooruit Herentals.

Foto : Jan Bertels in de Lakenhal - archief Johan Temmerman -  2019 /NNieuws.

URL

Grote Markt, Herentals, België

Jan Bertels in Lakenhal - 2019

Deel dit artikel